Moore Greece Newsletter - Μάρτιος 2022
This newsletter provides information to Moore Greece newsletter subscribers.
https://www.moore-greece.gr

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
 Επιχειρήσεις |  Λογιστική & Χρηματοοικονομική Αναφορά |  Ναυτιλία |  Γενικά

Στο ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ Μαρτίου 2022, ανακοινώνουμε το masterclass «Accounting for Restructuring of Debt» από τη Moore Greece και την SQLearn, το οποίο στοχεύει στο να ανανεώσει τις κύριες έννοιες των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς ("ΔΠΧΑ") που σχετίζονται με το θέμα της λογιστικής για την αναδιάρθρωση χρέους.

Στα ναυτιλιακά νέα, το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στην αγορά δεξαμενόπλοιων στο μεταβαλλόμενο τοπίο των ρωσικών κυρώσεων, στην αύξηση σε ναύλα και κόστη των Containerships λόγω της Ουκρανικής κρίσης και στις προοπτικές και απειλές για την αγορά των bulk carriers.

Τέλος, στον περσινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου και με αφορμή τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και την αρχή του Απελευθερωτικού Αγώνα, δημιουργήσαμε και φιλοξενήσαμε στον ιστότοπό μας 10 θεμελιώδεις και διαχρονικές αξίες που αναδείχθηκαν με φόντο τα ιστορικά γεγονότα και τους ήρωες των ναυτότοπων του ’21.
 
Σήμερα, 201 χρόνια μετά, οι αξίες αυτές παραμένουν επίκαιρες καθώς αποτελούν το θεμέλιο της ειρηνικής συνύπαρξης των διαφορετικών πολιτισμών του πλανήτη μας. Για τον φετινό εορτασμό θέλουμε να αφιερώσουμε συμβολικά την Αξία της Γενναιότητας σε όλα τα θύματα του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου, με μοναδική ευχή τη σύντομη κατάληξή του.


Stay Informed
forwardSubscribe / Manage
forwardForward to a colleague
websiteVisit Website
contactContact us
facebookFollow us on facebook
twitterFollow us on twitter
linkedinFollow us on linkedin
homeΠροηγούμενα Newsletters
Η Moore Stephens κερδίζει το Lloyd’s List Intelligence Big Data Award
"Accounting for Restructuring of Debt" masterclass από τη Moore Greece και την SQLearn
 Λογιστική & Χρηματοοικονομική Αναφορά |  Ναυτιλία |  Γενικά

Το masterclass «Accounting for Restructuring of Debt» στοχεύει στο να ανανεώσει τις κύριες έννοιες των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς ("ΔΠΧΑ") που σχετίζονται με το θέμα της λογιστικής για την αναδιάρθρωση χρέους και να δώσει στον συμμετέχοντα ένα εμπεριστατωμένο παράδειγμα που καλύπτει την πλήρη εφαρμογή αυτών των εννοιών. Επίσης, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλύπτονται οι διαφορές με τα Αμερικανικά Λογιστικά Πρότυπα ("US GAAP").


Περισσότερα

Η αγορά δεξαμενόπλοιων στο μεταβαλλόμενο τοπίο των ρωσικών κυρώσεωνΗ αγορά δεξαμενόπλοιων στο μεταβαλλόμενο τοπίο των ρωσικών κυρώσεων
 Ναυτιλία

Μετά τις κυρώσεις στο ρωσικό αργό και με τις αυξημένες τιμές του, η αγορά των δεξαμενόπλοιων αναμένεται να αντιμετωπίσει σημαντικές αλλαγές στη δρομολόγηση του αργού. Όπως αναφέρει ο ναυλομεσίτης Gibson σε εβδομαδιαία έκθεσή του, οι δυτικές κυβερνήσεις θα αναγκαστούν να προσεγγίσουν τη Βενεζουέλα και το Ιράν ως εναλλακτικές λύσεις, εάν επιτευχθούν οι διπλωματικές προσπάθειες, σύμφωνα με δημοσίευση σε άρθρο της Hellenic Shipping News Worldwide.

Οι χώρες της Βενεζουέλας και του Ιράν δεν μπορούν από μόνες τους να ανταποκριθούν στους όγκους αργού πετρελαίου που εξάγει η Ρωσία, όμως, ορισμένες ρωσικές εξαγωγές σε χώρες του ΟΟΣΑ είναι πιθανό να αντικατασταθούν από εναλλακτικές αγορές στην Ασία.


Περισσότερα

Οι spot τιμές LNG στην Ασία υποχωρούν εν μέσω σταθερών ροών φυσικού αερίου στην ΕυρώπηΟι spot τιμές LNG στην Ασία υποχωρούν εν μέσω σταθερών ροών φυσικού αερίου στην Ευρώπη
 Ναυτιλία

Οι spot τιμές του ασιατικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μειώθηκαν τη τρίτη εβδομάδα του μηνός Μαρτίου, παρακολουθώντας τις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου να μειώνονται λόγω των σταθερών ροών ρωσικού φυσικού αερίου και του εφοδιασμού LNG.

Ωστόσο, οι φορείς της αγοράς εξακολουθούν να ανησυχούν για τον κίνδυνο διακοπής του ρωσικού εφοδιασμού εν μέσω μιας τεταμένης γεωπολιτικής κατάστασης, η οποία παραμένει ένας ανοδικός παράγοντας που θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα.

Η μέση τιμή LNG για παράδοση τον μήνα Απρίλιο στη βορειοανατολική Ασία εκτιμάται στα 38,00 δολ. ανά μετρικό εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu), μειωμένη κατά 2,50 $ ή 6,2% από την προγενέστερη εβδομάδα, ανέφεραν πηγές του κλάδου.


Περισσότερα

Αύξηση σε ναύλα και κόστη των Containerships λόγω της Ουκρανικής κρίσηςΑύξηση σε ναύλα και κόστη των Containerships λόγω της Ουκρανικής κρίσης
 Ναυτιλία

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου σε συνδυασμό με τη μεγάλη λιμενική συμφόρηση των εταιρειών τακτικών γραμμών (liners), θα αυξήσει το μεταφορικό κόστος των containers, και θα έχει ως αποτέλεσμα υψηλά ναύλα για τους liners, όπως αναφέρει ο εμπορικός διευθυντής της Danaos Shipping, Φίλιππος Προκοπάκης στη Ναυτεμπορική.

Επίσης, η προσφορά πλοίων παραμένει αρκετά περιορισμένη στην αγορά των containerships, γεγονός που οδηγεί τους πλοιοκτήτες να ναυλώνουν τα πλοία τους σε πολύ υψηλά επίπεδα. H τωρινή χωρητικότητα των ναυπηγείων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα επίπεδα ζήτησης, και ο διπλασιασμός στα κόστη ναυπήγησης από το δεύτερο μισό του προηγούμενου έτους, οδηγεί στην αύξηση των τιμών στα ναυπηγεία.


Περισσότερα

Οι προοπτικές και οι απειλές για την αγορά των bulkersΟι προοπτικές και οι απειλές για την αγορά των bulkers
 Ναυτιλία

Ευκαιρίες στην αγορά των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου αποτελούν η οικονομική ανάπτυξη χωρών με υψηλή ζήτηση ξηρών φορτίων, οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί που συμβάλλουν στις χαμηλότερες ταχύτητες των πλοίων, οι περιορισμένες παραγγελίες και παραδόσεις καθώς και η αύξηση των διαλύσεων παλαιότερων πλοίων, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στα Ναυτικά Χρονικά.

Ως βασικές προκλήσεις για την αγορά των bulk carriers αναγνωρίζονται τα οποιαδήποτε μέτρα λαμβάνουν οι κυβερνήσεις λόγω της πανδημίας, αλλά και τα μέτρα εμπορικού προστατευτισμού.


Περισσότερα

Eορτασμός της 25ης ΜαρτίουEορτασμός της 25ης Μαρτίου
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Στον περσινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου και με αφορμή τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και την αρχή του Απελευθερωτικού Αγώνα, ως Moore Greece ανακοινώσαμε μια ξεχωριστή δράση.
 
Δημιουργήσαμε και φιλοξενήσαμε στον ιστότοπό μας 10 θεμελιώδεις και διαχρονικές αξίες που αναδείχθηκαν με φόντο τα ιστορικά γεγονότα και τους ήρωες των ναυτότοπων του ’21.
 
Σήμερα, 201 χρόνια μετά, οι αξίες αυτές παραμένουν επίκαιρες καθώς αποτελούν το θεμέλιο της ειρηνικής συνύπαρξης των διαφορετικών πολιτισμών του πλανήτη μας.
 
Για τον φετινό εορτασμό θέλουμε να αφιερώσουμε συμβολικά την Αξία της Γενναιότητας σε όλα τα θύματα του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου, με μοναδική ευχή τη σύντομη κατάληξή του.


Επικοινωνήστε μαζί μας
Moore Greece
Ακτή Μιαούλη 93,18 538 Πειραιάς
Τ.Θ. 80 132
Tel. +30 2130 186100
Fax +30 2130 186101
https://www.moore-greece.gr
Moore Stephens in Greece since 1963
Damianos ConstantinouΔαμιανός Κωνσταντίνου
Founder
damianos.constantinou@moore.gr
Costas ConstantinouΚώστας Κωνσταντίνου
Managing Partner
costas.constantinou@moore.gr
Panayiotis VarelasΠαναγιώτης Βαρελάς
Tax Consulting Partner
panayiotis.varelas@moore.gr
Dionisis GalanisΔιονύσης Γαλάνης
Audit Partner
dionisis.galanis@moore.gr
Charalambo EvlambidesΧαράλαμπος Ευλαμπίδης
Tax Partner
charalambos.evlambides@moore.gr
Theodosis IgnatidisΘεοδόσης Ιγνατίδης
Head of Audit
theodosis.ignatidis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠηνελόπη Κασανή
Governance, Risk & Assurance Partner
pinelopi.kassani@moore.gr
Michael OrfanidesΜιχάλης Ορφανίδης
Audit Partner
michael.orfanidis@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΣτέλλα Παλαιολόγου
Audit Partner
stella.paleologou@moore.gr
Diamantis DiamantarawΠάρης Τζαμουράνης
Audit Partner
paris.tzamouranis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠαναγιώτης Χατζηαντώνογλου
Audit Partner
panayiotis.hatziantonoglou@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΧρυσόστομος Χρυσοστόμου
M. Director - MS Accounting Services A.E.
chrysostomos.chrysostomou@moore.gr

Πιστεύουμε πως, κατά το χρόνο της δημοσίευσης, οι πληροφορίες σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο είναι σωστές, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε οποιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκαλείται σε οποιοδήποτε πρόσωπο, ως αποτέλεσμα της δράσης ή της αποχής από δράση, βάσει οποιουδήποτε στοιχείου στο παρόν .
Το παρόν δημοσιεύθηκε από την © Moore Greece, μια εταιρεία-μέλος της Moore Global, μια παγκόσμια ένωση ανεξάρτητων επιχειρήσεων. Η Moore Greece είναι μια εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδας και που παρέχει ελεγκτικές εργασίες και άλλες επαγγελματικές υπηρεσίες σε πελάτες.
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων: «Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. Οδηγία 2002/58/EC του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έγγραφο A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και οι διαδικασίες διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας, πατήστε εδώ για διαγραφή.