Moore Greece Newsletter - Ιούνιος 2022
This newsletter provides information to Moore Greece newsletter subscribers.
https://www.moore-greece.gr

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
 Επιχειρήσεις |  Λογιστική & Χρηματοοικονομική Αναφορά |  Ναυτιλία |  Γενικά

Στο ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ Ιουνίου, είμαστε πολύ χαρούμενοι που έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετείχαμε στην Έκθεση Ποσειδώνια 2022 και είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε προσωπικά με πελάτες και συνεργάτες μας και να παρουσιάσουμε τις νέες καινοτόμες λύσεις μας.

Μάλιστα, τα φετινά Ποσειδώνια κατέγραψαν ρεκόρ-επισκεψιμότητας, με αύξηση 7% του χώρου των εκθετών και 18% αύξηση στον αριθμό επισκεπτών σε σύγκριση με την έκθεση του 2018.

Στο ναυτιλιακό κλάδο, το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στην αύξηση της αξίας του ελληνόκτητου στόλου, την άνοδο που σημειώθηκε στις ναυλαγορές των δεξαμενόπλοιων καθώς και τις τελευταίες εκτιμήσεις για την αγορά προσφοράς και ζήτησης των containers.

Στα φορολογικά νέα, το φορολογικό τμήμα της Moore Greece συνοψίζει τις οδηγίες που παρασχέθηκαν με την Ε.2057/2021 εγκύκλιο της ΑΑΔΕ με θέμα «Απαλλαγή των νομικών προσώπων από τον φόρο υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση τίτλων συμμετοχής».


Stay Informed
forwardSubscribe / Manage
forwardForward to a colleague
websiteVisit Website
contactContact us
facebookFollow us on facebook
twitterFollow us on twitter
linkedinFollow us on linkedin
homeΠροηγούμενα Newsletters
Η Moore Stephens κερδίζει το Lloyd’s List Intelligence Big Data Award
Η Moore Greece στα Ποσειδώνια 2022Η Moore Greece στα Ποσειδώνια 2022
 Ναυτιλία |  Γενικά

Η φετινή έκθεση Ποσειδώνια 2022 έσπασε αρκετά ρεκόρ καθώς περισσότερα από 28.000 άτομα πέρασαν από τις πύλες του Athens Metropolitan Expo και περισσότερες από 1.960 εταιρείες συμμετείχαν ως εκθέτες.

Νιώθουμε πολύ υπερήφανοι που ήμασταν μέρος των πιο επιτυχημένων Ποσειδωνίων στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ως τακτικός εκθέτης στις διοργανώσεις των Ποσειδωνίων, η φετινή χρονιά ήταν ξεχωριστή για εμάς καθώς είχαμε το προνόμιο, μετά από 4 χρόνια λόγω της πανδημίας, να συναντηθούμε δια ζώσης με πελάτες και συνεργάτες και να παρουσιάσουμε τις νέες καινοτόμες λύσεις μας Maritime Accounting Software (MAS), Maritime Financial Reporting Masterclass καθώς και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διασφάλισης σχετικά με το ESG.


Περισσότερα

Ποσειδώνια 2022: Ρεκόρ επισκεψιμότηταςΠοσειδώνια 2022: Ρεκόρ επισκεψιμότητας
 Ναυτιλία

Με ρεκόρ-επισκεψιμότητας έπεσε την Παρασκευή 10/06, η αυλαία της ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2022», με αύξηση 7% του χώρου των εκθετών σε σύγκριση με την έκθεση του 2018. Η αύξηση ήταν εντυπωσιακή αφού κατέγραψε σχεδόν 18% αύξηση στον αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι άγγιξαν συνολικά τους 27.000, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στη Ναυτεμπορική.


Περισσότερα

Eλληνόκτητος στόλος: Σημαντική ανάπτυξη σε διάστημα τεσσάρων ετών Eλληνόκτητος στόλος: Σημαντική ανάπτυξη σε διάστημα τεσσάρων ετών
 Ναυτιλία

Σε άρθρο στα Ναυτικά Χρονικά παρουσιάζεται η έκθεση της VesselsValue, που εξετάζει την ανάπτυξη του ελληνόκτητου στόλου τα τελευταία τέσσερα έτη, ο οποίος σχεδόν διπλασίασε την αξία του (άνοδος 92%). Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι στόλοι των bulk carriers, containerships και LNG carriers.


Περισσότερα

Βulk carriers – η πορεία στις τιμές των ναύλωνΒulk carriers – η πορεία στις τιμές των ναύλων
 Ναυτιλία

Σύμφωνα με στοιχεία της Baltic Exchange που δημοσιεύονται στο Hellenic Shipping News, η αγορά των Capesizes στα μέσα Ιουνίου βελτιώθηκε, ενώ παράλληλα το μεταβλητό κόστος των πλοίων – καύσιμα - αυξήθηκε. Για την αγορά των Panamax ο BPI υποχώρησε, ενώ η αποχή πολλών ανθρώπων από τα γραφεία τους λόγω των Ποσειδωνίων, οδήγησε σε μείωση των τιμών για τα Ultramax/Supramax από βασικές περιοχές όπως ο Κόλπος των ΗΠΑ και η Ανατολική Ακτή της Νότιας Αμερικής, ενώ για τα Handysize η δραστηριότητα ήταν περιορισμένη και ο απολογισμός αρνητικός.


Περισσότερα

Containerships: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για προσφορά και ζήτηση Containerships: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για προσφορά και ζήτηση
 Ναυτιλία

Αβεβαιότητα επικρατεί αναφορικά με τις προοπτικές της αγοράς containerships, ενώ η BIMCO εκτιμά ότι οι ισορροπίες ζήτησης και προσφοράς θα αποδυναμωθούν, γεγονός που θα οδηγήσει σε πτώση τόσο των ναύλων όσο και των τιμών των containerships στη second-hand αγορά, σύμφωνα με άρθρο στα Ναυτικά Χρονικά.

Ωστόσο, φαντάζει δύσκολο οι ναύλοι να επιστρέψουν στα χαμηλά προ πανδημίας επίπεδα.


Περισσότερα

Δεξαμενόπλοια και ο γρίφος ζήτησης και προσφοράς Δεξαμενόπλοια και ο γρίφος ζήτησης και προσφοράς
 Ναυτιλία

Όσον αφορά τους δείκτες της ναυλαγοράς των crude και των product tankers, αυτοί έχουν καταγράψει άνοδο, ενώ η αγορά των δεξαμενόπλοιων συνολικά εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης. Ενώ η BIMCO υπογραμμίζει ότι αναμένεται ανάκαμψη εντός του 2022 και του 2023, οι προκλήσεις που αφορούν κυρίως μακροοικονομικούς παράγοντες, όπως πληθωρισμό και επίδραση του στην αγοραστική ικανότητα των καταναλωτών, παραμένουν. Διαβάστε περισσότερα στα Ναυτικά Χρονικά.


Περισσότερα

Η δραστηριότητα στην αγορά LNGΗ δραστηριότητα στην αγορά LNG
 Ναυτιλία

Μετά από έναν μήνα-ρεκόρ για εισαγωγές LNG τον Απρίλιο λόγω ιστορικών αυξήσεων των τιμών, οι μηνιαίες ευρωπαϊκές εισαγωγές μειώθηκαν τον Μάιο, καθώς οι περιορισμοί στις τοπικές μεταφορές πίεσαν τις τιμές, σύμφωνα με την ανάλυση της S&P Global Commodity Insights που παρουσιάζεται στο Hellenic Shipping News.

Ενώ υποχώρησαν από τη θέση της παγκόσμιας ηγετικής θέσης στις εξαγωγές, οι ΗΠΑ παρέμειναν ο κυρίαρχος προμηθευτής, στην ευρωπαϊκή αγορά τον Μάιο.


Περισσότερα

Απαλλαγή των νομικών προσώπων από τον φόρο υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση τίτλων συμμετοχήςΑπαλλαγή των νομικών προσώπων από τον φόρο υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση τίτλων συμμετοχής
 Φορολογία |  Γενικά

Με την Ε.2057/2021 εγκύκλιο της ΑΑΔΕ και θέμα «Απαλλαγή των νομικών προσώπων από τον φόρο υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση τίτλων συμμετοχής» παρασχέθηκαν οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 48Α του ΚΦΕ, όπως προστέθηκαν με το άρθρο 20 του Ν. 4646/2019, αναφορικά με την απαλλαγή των νομικών προσώπων από τον φόρο υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση τίτλων συμμετοχής. Το φορολογικό τμήμα της Moore Greece συνοψίζει αυτές τις οδηγίες.


Περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας
Moore Greece
Ακτή Μιαούλη 93,18 538 Πειραιάς
Τ.Θ. 80 132
Tel. +30 2130 186100
Fax +30 2130 186101
https://www.moore-greece.gr
Moore Stephens in Greece since 1963
Damianos ConstantinouΔαμιανός Κωνσταντίνου
Founder
damianos.constantinou@moore.gr
Costas ConstantinouΚώστας Κωνσταντίνου
Managing Partner
costas.constantinou@moore.gr
Panayiotis VarelasΠαναγιώτης Βαρελάς
Tax Consulting Partner
panayiotis.varelas@moore.gr
Dionisis GalanisΔιονύσης Γαλάνης
Audit Partner
dionisis.galanis@moore.gr
Charalambo EvlambidesΧαράλαμπος Ευλαμπίδης
Tax Partner
charalambos.evlambides@moore.gr
Theodosis IgnatidisΘεοδόσης Ιγνατίδης
Head of Audit
theodosis.ignatidis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠηνελόπη Κασανή
Governance, Risk & Assurance Partner
pinelopi.kassani@moore.gr
Michael OrfanidesΜιχάλης Ορφανίδης
Audit Partner
michael.orfanidis@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΣτέλλα Παλαιολόγου
Audit Partner
stella.paleologou@moore.gr
Diamantis DiamantarawΠάρης Τζαμουράνης
Audit Partner
paris.tzamouranis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠαναγιώτης Χατζηαντώνογλου
Audit Partner
panayiotis.hatziantonoglou@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΧρυσόστομος Χρυσοστόμου
M. Director - MS Accounting Services A.E.
chrysostomos.chrysostomou@moore.gr

Πιστεύουμε πως, κατά το χρόνο της δημοσίευσης, οι πληροφορίες σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο είναι σωστές, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε οποιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκαλείται σε οποιοδήποτε πρόσωπο, ως αποτέλεσμα της δράσης ή της αποχής από δράση, βάσει οποιουδήποτε στοιχείου στο παρόν .
Το παρόν δημοσιεύθηκε από την © Moore Greece, μια εταιρεία-μέλος της Moore Global, μια παγκόσμια ένωση ανεξάρτητων επιχειρήσεων. Η Moore Greece είναι μια εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδας και που παρέχει ελεγκτικές εργασίες και άλλες επαγγελματικές υπηρεσίες σε πελάτες.
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων: «Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. Οδηγία 2002/58/EC του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έγγραφο A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και οι διαδικασίες διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας, πατήστε εδώ για διαγραφή.