Moore Greece Newsletter - Μάιος 2022
This newsletter provides information to Moore Greece newsletter subscribers.
https://www.moore-greece.gr

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Στο ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ Μαΐου 2022, με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας, μετά από τέσσερα χρόνια, στα Ποσειδώνια 2022 που θα πραγματοποιηθούν στις 6 έως 10 Ιουνίου στο Metropolitan Expo.

Επίσης, τον Μάϊο του 2022 ο κ. Κώστας Κωνσταντίνου, Managing Partner της Moore Greece και Global Maritime Leader του δικτύου της Moore Global, μίλησε στο τελευταίο NAFS Podcast για την επόμενη μέρα στη ναυτιλία και για τον τρόπο που η εταιρεία εξελίσσεται για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Ακόμη, στα ναυτιλιακά νέα, ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της έρευνας της Petrofin Bank Research "Greek Shipping Portfolios" για το έτος 2021.

Τέλος, στο ναυτιλιακό κλάδο, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν θετικές για τα containers, οι τιμές των ναύλων στην αγορά των Capesize bulk carriers αυξήθηκαν σημαντικά, ενώ αισιόδοξες είναι και οι προοπτικές για τη ναυλαγορά των LNG Carriers. Τέλος, όσον αφορά τα δεξαμενόπλοια, μικτές επιδόσεις σημειώθηκαν για το μήνα Απρίλιο 2022.


Stay Informed
forwardSubscribe / Manage
forwardForward to a colleague
websiteVisit Website
contactContact us
facebookFollow us on facebook
twitterFollow us on twitter
linkedinFollow us on linkedin
homeΠροηγούμενα Newsletters
Η Moore Stephens κερδίζει το Lloyd’s List Intelligence Big Data Award
Η Moore Greece στα Ποσειδώνια 2022Η Moore Greece στα Ποσειδώνια 2022
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Μετά από τέσσερα χρόνια, είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στην Έκθεση #Posidonia2022 που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 6-10 Ιουνίου, στο Metropolitan Expo.

Θα είμαστε σε θέση να συναντηθούμε προσωπικά με πελάτες και συνεργάτες και θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις νέες καινοτόμες λύσεις μας:

✔ Maritime Accounting Software (MAS)
✔ Maritime Financial Reporting Masterclass
✔ ESG Assurance & Advisory

Για να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία και να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε μας στο stand μας με αριθμό 4.219, Αίθουσα 4, Metropolitan Expo.


Περισσότερα

Ο Κώστας Κωνσταντίνου στο NAFS PodcastΟ Κώστας Κωνσταντίνου στο NAFS Podcast
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Στο τελευταίο NAFS Podcast ο κ. Κώστας Κωνσταντίνου, Managing Partner της Moore Greece και Global Maritime Leader του δικτύου της Moore Global, μιλάει για την επόμενη μέρα στη ναυτιλία και για τον τρόπο που η εταιρεία εξελίσσεται για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Μπορείτε να ακούσετε το podcast, πατώντας Περισσότερα παρακάτω.


Περισσότερα

Αποτελέσματα της έρευνας Petrofin Bank Research - Greek Shipping Portfolios 31.12.2021Αποτελέσματα της έρευνας Petrofin Bank Research - Greek Shipping Portfolios 31.12.2021
 Επιχειρήσεις |  Ναυτιλία |  Γενικά

Ο διακεκριμένος σύμβουλος και επιχειρηματίας κ. Θεόδωρος (Ted) Πετρόπουλος, επικεφαλής της Petrofin Bank Research, δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας του σχετικά με τα δάνεια προς την Ελληνική ναυτιλία, έρευνα που διεξάγει εδώ και 21 χρόνια.

Ανάμεσα στα σημαντικότατα πορίσματα της έρευνας ήταν ότι η τραπεζική χρηματοδότηση για την ελληνική ναυτιλία αυξήθηκε το 2021 κατά 5,6%. Τα συνολικά δάνεια προς την ελληνική ναυτιλία, τα οποία είχαν εκταμιευθεί ή δεσμευθεί να εκταμιευθούν στις 31/12/2021, ανήλθαν στα 52.580,03 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με 49.794,51 εκατ. δολάρια το 2020 και 53.107,8 εκατ.δολάρια το 2019.

Ο δείκτης Petrofin για την Ελληνική Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση, ο οποίος ξεκίνησε στο 100 το 2001 και κορυφώθηκε στο 443 το 2008, έχει αυξηθεί από 301 το 2020 σε 318 το 2021.


Περισσότερα

Containerships: Αισιόδοξες οι βραχυπρόθεσμες προοπτικέςContainerships: Αισιόδοξες οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές
 Ναυτιλία |  Γενικά

Σύμφωνα με έκθεση του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons, η σταθερότητα της ζήτησης και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εφοδιαστικές αλυσίδες συμβάλλουν στο να ευνοηθούν οι ναύλοι για τον κλάδο των Containerships.

Όσον αφορά τη προσφορά, το βιβλίο παραγγελιών έχει διαμορφωθεί στο 26% της παγκόσμιας μεταφορικής ικανότητας. Στο τρέχον έτος εκτιμάται πως θα παραδοθούν πλοία αθροιστικής μεταφορικής ικανότητας 0,9 εκατ. TEUs, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στα Ναυτικά Χρονικά.


Περισσότερα

LNG Carriers: Θετικές οι προοπτικές για τη ναυλαγοράLNG Carriers: Θετικές οι προοπτικές για τη ναυλαγορά
 Ναυτιλία |  Γενικά

Οι ναύλοι στη spot αγορά για ένα LNG carrier μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. διαμορφώθηκαν στα $55.000/ημέρα στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με έκθεση της Fearnleys που δημοσιεύεται στα Ναυτικά Χρονικά. Συνολικά, οι εκτιμήσεις έως το επόμενο έτος είναι αισιόδοξες, καθώς οι ναύλοι στα συμβόλαια χρονοναύλωσης ενός έτους για ένα LNGC παρόμοιων προδιαγραφών διαμορφώνονται στα $108.000/ημέρα.

Τέλος, αισιοδοξία επικρατεί στον κλάδο και για τα επόμενα έτη. Σύμφωνα με σχόλια της εταιρείας FlexLNG, οι ναύλοι στη spot αγορά για σύγχρονα πλοία έχουν επιστρέψει σε επίπεδα άνω του μέσου όρου της εποχής και οι ναύλοι σε συμβόλαια χρονοναύλωσης ενός και τριών ετών να παραμένουν υψηλοί.


Περισσότερα

Bulk Carriers: Οι τιμές στην αγορά των Capesize εκτινάχθηκαν Bulk Carriers: Οι τιμές στην αγορά των Capesize εκτινάχθηκαν
 Ναυτιλία |  Γενικά

Ενώ η κατάσταση του Covid στη Σαγκάη συνεχίζει να παρεμποδίζει τις κινήσεις πλοίων σε όλους τους τομείς, η αγορά Capesize φαίνεται ικανή να βελτιωθεί, καθώς η καλή ζήτηση χωρητικότητας προέρχεται από τη Βραζιλία και την Αυστραλία. 

Όσον αφορά την αγορά Panamax, μετά από ένα θετικό ξεκίνημα τη δεύτερη εβδομάδα του μηνός Μαΐου του τρέχοντος έτους, η δραστηριότητα στο τέλος αμβλύνθηκε. Επίσης, στην αγορά Ultramax/Supramax, και συγκεκριμένα στον Ατλαντικό υπήρξε μια μικρή διόρθωση στον Κόλπο των ΗΠΑ.

Τέλος, όσον αφορά τα Handysize, το BHSI παρέμεινε θετικό γενικά, ωστόσο, ο Κόλπος των ΗΠΑ έκανε σημαντικές αρνητικές κινήσεις, σύμφωνα με άρθρο στο Hellenic Shipping News.


Περισσότερα

Δεξαμενόπλοια: Μικτές επιδόσεις το μήνα Απρίλιο του τρέχοντος έτουςΔεξαμενόπλοια: Μικτές επιδόσεις το μήνα Απρίλιο του τρέχοντος έτους
 Ναυτιλία |  Γενικά

Τα κέρδη των Suezmax και Aframax τον μήνα Απρίλιο του έτους 2022 συνέχισαν να ξεπερνούν τα κέρδη της κατηγορίας VLCC. Αν και τα spot rates των VLCC παρουσίασαν αρχικά μία άνοδο των ναύλων  24% κατά μέσο όρο, αυτή κράτησε για λίγο και μέχρι το τέλος του μήνα επέστρεψαν στα προηγούμενα επίπεδα.

Οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ότι τα παγκόσμια spot fixtures μειώθηκαν τον Απρίλιο, κατά μέσο όρο 12,9 εκ. βαρ/μέρα, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στη Hellenic Shipping News Worldwide. Τέλος, κατά μέσο όρο, οι clean spot freight ναύλοι αυξήθηκαν κατά 15% τον Απρίλιο και τα κέρδη προήλθαν κυρίως από βελτιώσεις Δυτικά του Σουέζ.


Περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας
Moore Greece
Ακτή Μιαούλη 93,18 538 Πειραιάς
Τ.Θ. 80 132
Tel. +30 2130 186100
Fax +30 2130 186101
https://www.moore-greece.gr
Moore Stephens in Greece since 1963
Damianos ConstantinouΔαμιανός Κωνσταντίνου
Founder
damianos.constantinou@moore.gr
Costas ConstantinouΚώστας Κωνσταντίνου
Managing Partner
costas.constantinou@moore.gr
Panayiotis VarelasΠαναγιώτης Βαρελάς
Tax Consulting Partner
panayiotis.varelas@moore.gr
Dionisis GalanisΔιονύσης Γαλάνης
Audit Partner
dionisis.galanis@moore.gr
Charalambo EvlambidesΧαράλαμπος Ευλαμπίδης
Tax Partner
charalambos.evlambides@moore.gr
Theodosis IgnatidisΘεοδόσης Ιγνατίδης
Head of Audit
theodosis.ignatidis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠηνελόπη Κασανή
Governance, Risk & Assurance Partner
pinelopi.kassani@moore.gr
Michael OrfanidesΜιχάλης Ορφανίδης
Audit Partner
michael.orfanidis@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΣτέλλα Παλαιολόγου
Audit Partner
stella.paleologou@moore.gr
Diamantis DiamantarawΠάρης Τζαμουράνης
Audit Partner
paris.tzamouranis@moore.gr
Panayiotis HatziantonoglouΠαναγιώτης Χατζηαντώνογλου
Audit Partner
panayiotis.hatziantonoglou@moore.gr
Chrysostomos ChrysostomouΧρυσόστομος Χρυσοστόμου
M. Director - MS Accounting Services A.E.
chrysostomos.chrysostomou@moore.gr

Πιστεύουμε πως, κατά το χρόνο της δημοσίευσης, οι πληροφορίες σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο είναι σωστές, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε οποιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκαλείται σε οποιοδήποτε πρόσωπο, ως αποτέλεσμα της δράσης ή της αποχής από δράση, βάσει οποιουδήποτε στοιχείου στο παρόν .
Το παρόν δημοσιεύθηκε από την © Moore Greece, μια εταιρεία-μέλος της Moore Global, μια παγκόσμια ένωση ανεξάρτητων επιχειρήσεων. Η Moore Greece είναι μια εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδας και που παρέχει ελεγκτικές εργασίες και άλλες επαγγελματικές υπηρεσίες σε πελάτες.
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων: «Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. Οδηγία 2002/58/EC του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έγγραφο A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και οι διαδικασίες διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας, πατήστε εδώ για διαγραφή.